Twee schoolgebouwen officieel in gebruik genomen
20 Oct 2014, 22:00
foto
Het nieuwe complex van het Imeao-3. (Foto: Minov)


Het Surinaams onderwijs is officieel twee schoolgebouwen rijker. Te Wanica zijn een VOJ-school en het Imeao-3 officieel in gebruik genomen. De Mulo Noordpoolweg wordt sinds 2012 al gebruikt, terwijl het Imeao-3 is verhuisd.

“Het overgrote deel van het kader op de technische afdeling is al gepensioneerd, toch wordt er prima werk verzet. Er is voor het Imeao-3 zelf een speciaal eisenprogramma gehanteerd om het gebouw op te zetten,” klonk de loftuiting van minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling aan het adres van zijn technische dienst. Het Imeao-3 beschikt nu officieel over een eigen gebouw. Sinds de oprichting van de school, was zij in huurpanden gehuisvest. Het nieuwe pand heeft 32 klassen en zes kantoorruimtes.

Bij de officiële ingebruikname vandaag heeft minister Adhin ingrijpende vernieuwingen binnen het onderwijsproces aangekondigd. Hij wil het maximale halen uit het potentieel van de leerlingen en hun maatschappelijke dienstbaarheid vergroten. De bewindsman zegt dat hij weet op welke plekken het onderwijs is weggezakt. In het vernieuwingsproces heeft hij begrip en medewerking van alle betrokkenen –het ministerie, leerkrachten en leerlingen – gevraagd.
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April