Stortbuien Nicaragua eisen 22 levens
19 Oct 2014, 14:00
foto
Het leger in Nicaragua helpt de mensen verhuizen met hun bezittingen uit kwetsbare gebieden in de hoofdstad Managua. (Foto: Reuters)


De zware regenval die Nicaragua al een aantal dagen teistert, heeft het leven gekost aan 22 mensen. Negen van hen zijn gedood in de hoofdstad Managua toen een muur naar beneden stortte.

In andere delen van de stad, hebben reddingswerkers gezinnen geëvacueerd uit de risicogebieden. Een regeringswoordvoerster zei dat de geëvacueerde gezinnen bij de duizenden anderen zouden worden geplaatst in tijdelijke onderkomens. De noodvoorzieningen zijn opgezet vanwege de regens die sinds september aanhouden. De autoriteiten hebben besloten om alle gezinnen die in kritieke gebieden van de stad leven, te evacueren. De gebieden zijn kwetsbaar voor overstromingen en modderstromen.

"We moeten deze mensen evacueren en gebruik maken van de politie om ervoor te zorgen dat ze voorlopig niet teruggaan naar hun woongebieden," zei de woordvoerster. Correspondenten zeggen veel armere gemeenschappen in Nicaragua niet ingenomen zijn met de plaatsen die de regering ze geeft. De tijdelijke onderkomens zijn ver van de stedelijke centra en van hun werkplek. Een reden voor de mensen om vaak terug te gaan naar hun eigen woonruimten.

Meer dan 30.000 mensen zijn getroffen door de regens in Nicaragua. Ook El Salvador, Honduras en Guatemala zijn hebben last van de zware regens.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April