ABOP start met 'verkiezingsonderwijs'
19 Oct 2014, 06:00
foto
Ruim 120 leden van alle districten zijn zaterdag bij een geweest in het CCS voor instructies over het 'train the trainers' project van de ABOP.


De politieke partij ABOP start binnenkort met verkiezingsonderwijs. Ruim 120 leden van alle districten zijn zaterdag bijeen geweest in de vergaderzaal van het Cultureel Centrum Suriname (CCS) voor instructies. Dit verkiezingsonderwijsproces wordt ingeluid met een 'train the trainers' workshop.
Volgens instructeur tevens ABOP topper Alice Amafo is deze training zeer belangrijk voor de partij. We moeten waakzaam zijn en situaties als 'laat is laat' mogen zich nimmer herhalen, geeft ze aan.

Het gaat erom dat met het oog op de verkiezingen op 25 mei het belangrijk is dat de partij goed is voorbereid. De 120 leden zijn allen coördinatoren, trekkers en kaderleden. Zij hebben nu de opdracht om binnen een week ABOP instructeurs op MBO-niveau landelijk te rekruteren. De workshop, waarbij een basispakket aan verkiezingsonderwijs zal worden gegeven, start in november. De ABOP trainers zullen de kernen onderwijzen. Het curriculum is door het wetenschappelijk bureau van de partij samengesteld.

De ABOP wil met dit proces in alle ressorten landelijk bekwame mensen identificeren die op ressortraadsniveau op de verkiezingslijst moeten komen te staan. Het ligt ook in de bedoeling om alle stembureaus op de dag van de verkiezing te bezetten met mensen die kennis hebben over de verkiezingen. Alle ABOP'ers moten nu meer dan ooit dezelfde taal spreken, zei Amafo. De aanwezigen waren verheugd en hebben aangegeven met volle moed dit proces te starten. Ze zijn zich bewust van de strijd die de partij moet leveren voor verkiezingswinst. Het startsein van dit landelijk verkiezingsonderwijs zal worden gegeven door voorzitter Ronnie Brunswijk.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April