Overheidsziekenhuizen verstevigen samenwerking
18 Oct 2014, 22:00
foto
Directeuren overheidsziekenhuizen bijeen in Nickerie. Van links naar rechts: Bernhard Abia, Antoine Brahim, Antoine Elias en Dayasankar Mathoera.


De directeuren van de overheidsziekenhuis hebben zich voor het eerst samen gebogen over gezondheidsvraagstukken. De gastheer was de algemeen directeur van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN), Antoine Elias.

Aan deze bijeenkomst namen deel de directeur van 's Lands Hospitaal, Bernhard Abia met zijn medisch directeur Soenita Nannan Panday, de directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname, Dayashankar Mathoera en de algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Antoine Brahim samen met Gordon Voigt, manager zorgtechnologie.

Het is de bedoeling regelmatig bijeen te komen om zaken onder de loep te nemen. De directeuren stonden ook stil bij wat hun bijdrage zal zijn om de nieuwe basiszorgverzekering tot een succes te maken. Volgens Brahim zijn patiëntenzorg, trainingen, opleiding en wetenschappelijk onderzoek belangrijke aandachtspunten. Verder zullen de algemene zaken besproken worden zoals, gezamenlijke inkopen en uitwisselen van medisch technologische informatie. Er is ook gesproken over de aanpak bij een eventuele ebola uitbraak.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April