Ziekenhuis Nickerie neemt drie ambulances in gebruik
18 Oct 2014, 08:00
foto
De drie splinternieuwe ambulances van LMSZN worden bewonderd.


Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft vrijdag drie splinternieuwe ambulances in gebruik genomen. Algemeen directeur Antoine Elias gaf met trots aan dat het ziekenhuis deze ambulances uit eigen besparingen heeft gekocht. Elias vertelde dat als er samen ingekocht wordt, de ziekenhuizen met minder geld veel meer kunnen aanschaffen. De ambulances hebben een prijskaartje van US$ 80.000 per stuk.

Elias gaf aan dat LMSZN geld had voor twee ambulances. "Door goed te onderhandelen en de enorme bijdrage van Gordon Voight van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, hebben wij de derde kunnen kopen. Deze ambulances zijn rechtstreeks van Event Medical Service gekocht". Elias deelde mee dat deze nieuwe ambulances ingezet zullen worden om naar Paramaribo en omstreken te rijden, omdat deze voertuigen, die patiënt-vriendelijk zijn, speciaal uitgerust zijn voor lange afstanden. In Suriname beschikt alleen het LMSZN over deze ambulances.

LMSZN heeft ook het bestuursressort Kabalebo een compleet gereviseerde ambulance geschonken. Districtscommissaris Armand Jurel mocht deze in ontvangst nemen. Hij bedankte de directie van het LMSZN, omdat dit de derde schenking is in twee jaar aan Apoera. Eerder zijn een mortuarium en een lijkenwagen geschonken aan de gemeenschap van het ressort Kabalebo.

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh, vindt het prachtig dat het LMSZN geïnvesteerd heeft in de zieke mens, maar sprak de hoop uit dat de gemeenschap zo weinig mogelijk van de ambulance gebruik moet maken. Joeloemsingh stelde dat er meer gedaan moet worden aan preventieve gezondheidszorg. De ondervoorzitter van de Districtsraad, Roy Sedoc, gaf aan dat de directie van het LMSZN haar hart op de juiste plaats heeft. Hij vroeg de mensen die kritiek op het beleid van de directie hebben of ze blind of doof zijn om niet te zien en te horen hoeveel er uit eigen middelen gedaan wordt. Hij vroeg de zwartkijkers op te letten dat over pakweg drie weken het ziekenhuis in Wageningen ook in gebruik genomen zal worden en dat de renovatie ook uit eigen besparingen is geschied.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March