Wanica bindt strijd aan met Chikungunya
18 Oct 2014, 12:00
foto
Het grof vuil is op de bermen in het district Wanica geplaatst. (Foto: BIC Wanica)


Het district Wanica ontdoet zich in navolging van andere gebieden ook van grof vuil in een poging om de Chikungunya-uitbraak te bestrijden. Het is volgens districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien van Wanica 'all hands on deck'. Leden van het Nationaal Leger (NL) en het Bureau voor de Openbare Gezondheid (BOG), de milieupolitie en -inspecteurs van Openbaar Groen en bestuursambtenaren van het district Wanica werken aan dit project.

In het ressort Kwatta is donderdag gestart met dit project, zegt de dc aan Starnieuws. De scholen in dit district waren al veilig gesteld en bespoten. “De bewoners hadden wij in de gelegenheid gesteld om hun grof vuil op de bermen te plaatsen zodat dit kon worden afgevoerd. We hebben het overal bekendgemaakt met flyers en diverse aanplakkingen.”

Samsoedien merkt op dat sancties niet zullen uitblijven voor de mensen die hun vuil niet opruimen en niet willen meewerken aan dit project. De dc benadrukt hoe ernstig dit virus kan zijn en dat het opruimen van de broedplaatsen van deze muskiet enorm belangrijk is. Na Kwatta zal het ressort Lelydorp grondig worden aangepakt.

Het BOG had begin oktober een rapport uitgebracht waaruit bleek dat de Chikungunya- gevallen blijven toenemen. Tot en met 13 oktober waren er al 836 positieve Chikungunya- gevallen geregistreerd. Het ressort Kwatta geldt als een van de meest kwetsbare. In alle ressorten van Wanica zijn geïnfecteerden geregistreerd.
Advertenties