Verharde wegen, ja!
18 Oct 2014, 01:00
foto


In alle voortvarendheid van de infrastructurele werken die uitgevoerd worden in Plantage La Prosperité, zijn de Harie Peiter- en Maurits Pletweg per abuis door Burger Informatie Centrum (BIC) Para genoemd als wegen die al verhard zijn door het commissariaat. De per vergissing genoemde wegen zullen op korte termijn ook betegeld worden. De Lina Pengel- en Phillephina Pengelweg zijn in hun volle lengte betegeld en de laatste hand wordt gelegd aan het ophalen van de loostrenzen en het egaliseren van de bermen.

Het BIC Para is een kantoor waar er uitwisseling van informatie plaatsvindt. De burger kan informatie verkrijgen, maar kan zelfs ook informatie verschaffen.
Informatie uitwisseling kan in allerlei vormen: publiceren van persberichten, informeren over gebeurtenissen binnen de gemeenschap, maar ook opnemen van opmerkingen vanuit de burgerij die voor verbetering kunnen zorgen binnen de gemeenschap.

Het BIC zorgt ervoor om de burgers dichterbij het commissariaat te brengen door hoorzittingen en informatiedagen te organiseren, werkbezoeken af te leggen bij de gemeenschap of audiëntie bij de districtsleiding. De lokale overheid kan via het BIC een grotere groep van burgers bereiken en betrekken bij besluitvormingen. Het is daarom nimmer de intentie van deze afdeling om 'lofzang' of onjuiste 'op de borstklopperij' informatie te publiceren.

Het commissariaat roept de gemeenschap op om gebruik te maken van de diensten van BIC, zodat haar stem terug te vinden is bij besluitvormingsprocessen. Para heeft zijn ownerschip op vrijdag 6 juli 2012 ontvangen als erkenning dat het district op eigen benen kan staan en zelfstandig projecten kan uitvoeren. BIC is door de week tijdens vaste kantooruren opengesteld voor het publiek,... ook voor niet ingezetenen.

Marvin Moesan
Coördinator BIC-Para
Advertenties