OAS-lidlanden willen samenwerken op onderwijsgebied
17 Oct 2014, 22:00
foto
Minister Ashwin Adhin zit een vergadering voor van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Onderwijs van de OAS. (Foto: Minov)


Het voorstel van minister Ashwin Adhin van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), om alle onderwijsagenda’s van de regio met elkaar te verbinden en te zoeken naar gezamenlijke aanpak van gemeenschappelijke belangen, is op de agenda geplaatst van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Onderwijs van de OAS. Adhin is in Washington DC waar hij optreedt als voorzitter van deze commissie.

De commissie evalueert alle onderwijsprojecten van de OAS en stelt nieuwe programma’s voor. Een belangrijke taak van deze werkgroep is de voorbereiding van de volgende vergadering van ministers van Onderwijs. Met de door Adhin voorgestelde aanpak, kunnen landen samen prioriteiten stellen en focussen op de belangrijkste vraagstukken in het onderwijs. Het voordeel is dat regionale programma’s beter financierbaar en goedkoper zijn, zegt de voorlichting van Minov. Het belangrijkste voordeel is samenwerking en regionale integratie door de uitwisseling van ervaring en kennis.

Prioriteiten
De minister van Onderwijs van Panama zal dit voorstel als hoofdagendapunt op de volgende vergadering van ministers in Panama plaatsen. Dit land zal de volgende bijeenkomst organiseren. Er is nog veel voorwerk te doen voor het voorstel volledig uitgewerkt is. Gezamenlijk met alle lidlanden zal bepaald worden wat de topprioriteiten zijn voor de Amerika’s.

Regionale onderwijs meetings en onderzoek op basis van gezamenlijk ontwikkelde indicatoren in Unasur, Caricom, SICA- Centraal Amerika zullen uiteindelijk bepalen hoe de OAS het voorstel verder uitwerkt. Het is nu al duidelijk dat Education based ICT in Education en Science in Education hoog op de agenda staan evenals de continue training van leerkrachten, toegang tot goed onderwijs en meer aandacht voor onderwijs voor kinderen met speciale behoeften.

Naast de onderwijsminister van Panama, behoren die van Costa Rica en Columbia tot de leidinggevende groep van ministers die betrokken zijn bij de organisatie van de volgende bijeenkomst van de commissie.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April