Belfort draait besluit korpsleiding terug
11 Oct 2014, 00:00
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie.


Minister Edward Belfort (Justitie en Politie) heeft vijf van de zeven hulpagenten met wie korpschef Humphrey Tjin Liep Shie onlangs het dienstverband had beëindigd, teruggedraaid. De hulpagenten hadden onjuiste informatie doorgegeven. Ze hadden ontkend ooit in aanraking te zijn gekomen met de politie. "Toen de korpsleiding achter de informatie is gekomen dat de mensen zelfs in verzekering waren gesteld, is het dienstverband beëindigd", zegt assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) aan Starnieuws.

Vijf van de zeven personen zijn in beroep gegaan bij de minister. De bewindsman heeft hen aangehoord en het besluit van de korpsleiding teruggedraaid. Volgens de bewindsman zijn de mensen niet veroordeeld. Een van de mensen had zelfs een half jaar wegens verdenking van drugssmokkel in Nederland vastgezeten. De man is vrijgesproken, maar tijdens de sollicitatieprocedure heeft hij deze informatie niet doorgegeven. Hij gaf aan nooit in aanraking te zijn gekomen met de politie. Deze man zit nu op de opleiding om aspirant agent van politie te worden.

Gajadien zegt dat hij weet dat de korpsleiding het niet eens is met de minister, maar de zaak wordt maar gelaten voor wat het is. Deze personen zijn nu ingezet in Moengo. "De minister frustreert het beleid van het korps door criminelen te ondersteunen. Deze handeling van de minister toont weer duidelijk aan dat hij een criminaliteitsstimuleringsbeleid voert, dat ondersteund wordt door de president", meent het assembleelid. Daarom hebben enkele assembleeleden, onder wie Gajadien, de procureur generaal gevraagd om een onderzoek in te stellen naar het misbruik maken van staatsmiddelen ten eigen bate door Belfort.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April