Column: Duel: Ik daag Sharmila uit!
06 Oct 2014, 13:00
foto


Ik heb mijn plezier met Sharmila Kalidien-Mansaram. She is always in for a good fight. Ze daagt Clifton Limburg uit voor een duel: maakt niet uit waarover, waarvoor en waarom, als we maar vechten. Ze kent de uitkomst al: hij is laf, hij durft niet. Ze heeft veel zelfvertrouwen, want ze is hoger geschoold dan Limburg. Maar Limburg bijt van zich af: het hebben van een titel is niet zo belangrijk als het hebben van karakter; hij wil niet meewerken aan de promotiestunts van Sharmila.

Nou had Sharmila het helemaal voor zich uitgetekend. Zij in de ring met Limburg. Zij met haar universitaire diploma’s. Hij met zijn lagere school. Zij als Mohamed Ali: “I am the greatest”, “Float like a butterfly, sting like a bee”, “Limbo can hit what his eyes cannot see”, “They tell me Limbo is good, but I am twice as nice”. Hij als Sony Liston met zijn assistenten, spindokters, trainers, artsen en bijna knock-out voordat de wedstrijd is begonnen. Ik zie het al voor me.

Spannend, maar helaas. De wedstrijd gaat niet door. De pret is gedrukt. Ik vind het jammer dat er geen duel komt. Ik had het graag gezien. Debat en discussie (duels) zijn goed voor de meningsvorming. Als Sharmila toch in de fighting mood is, waarom maken we daar geen gebruik van. Het hoeft niet met Limburg. Het kan met iedereen die in is voor een goede fight. Waarom kan Apintie niet een serie doen: 'Ik daag Sharmila uit!'. Sharmila is dan beschikbaar als debater. Mensen kunnen zich aanmelden. Apintie kan een mooi programma maken dat de meningsvorming ten goede komt. En Sharmila kan haar duel-skills tentoonstellen.

Maar in plaats van onderwerpen als rokken, karakters van mensen en lafheid zou ik het liever over beleid willen hebben. Dat is wat een gemeenschap nodig heeft: debat en discussie over de inrichting en ontwikkeling van een samenleving.
Laten we wat onderwerpen op een rijtje zetten:
  • Moet Suralco genationaliseerd worden?
  • Is het verstandig om de pensioenen en andere sociale voorzieningen te verhogen?
  • Moet het buitenlandse beleid van Suriname zich op de regio of op Nederland richten?
  • You name it, als het maar gaat over beleid.
Kortom genoeg vragen waarover een inhoudelijke discussie gevoerd kan worden met passie en argumenten. Het is uitzonderlijk dat mensen zich aanbieden voor debat. Die kans moeten we niet voorbij laten gaan. Dus kom op Apintie, publiek en Sharmila. Maak een nieuw programma: 'Ik daag Sharmila uit!'.

Sandew Hira
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April