Zaak Georgio Rasoelbaks uitgesteld
02 Oct 2014, 01:00
foto


De rechtszaak waarin agent Georgio Rasoelbaks terechtstaat, is op de rechtszitting van woensdag uitgesteld naar 27 oktober. Hij wordt ervan verdacht misbruik gemaakt te hebben van middelen die hij wegens zijn ambt onder zijn hoede had. Verder wordt hem ten laste gelegd dat hij anderen heeft gedwongen om handelingen te plegen, diefstal middels geweld, diefstal van portofoon en veiligheidsvesten, poging tot doodslag en vernieling.

In deze zaak staan nog vijf andere verdachten terecht en zijn in detentie. Een ondernemer die ook betrokken zou zijn bij deze zaak, is niet aangehouden. Rasoelbaks wordt bijgestaan door de raadslieden Raoul Lobo en Oscar Koulen.

Lobo zegt aan Starnieuws dat hij en Koulen "een zeer goede hoop op een goede afloop hebben. De politie heeft het een stuk gemakkelijker voor ons gemaakt door Rasoelbaks te mishandelen. Dat is absoluut in strijd met de verdragen en beginselen van een goede procesorde. We weten niet of deze mishandeling gewoon voor de lol was of in het kader van een ondervraging. Dit zal in ieder geval strafrechtelijke consequenties moeten hebben”, meent Lobo.


Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April