Abdoel: Oppositie was niet nodig voor quorum
02 Oct 2014, 02:00
foto
Assembleelid Amzad Abdoel


Assembleelid Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) begrijpt helemaal niet waarover de samenwerkende oppositiepartijen het hebben. "Hoe hebben ze quorum verleend? Assembleeleden van de coalitie waren ruim op tijd aanwezig op de vergadering. Wij waren verzekerd ervan dat de president zijn jaarrede kon houden", zegt Abdoel aan Starnieuws.


Frits Moesafierhoesein (Mega Combinatie/NDP) was er niet wegens ziekte. Daarnaast verlenen de assembleeleden Harish Monorath en Premdew Lachmon (Nieuw Suriname), die tot de coalitie behoren, ook quorum. Carl Breeveld van de DOE-fractie heeft de presentielijst eveneens getekend, zoals hij dat consequent doet. Er waren 28 leden aanwezig. Abdoel merkt op dat de coalitie niet afhankelijk was van Nieuw Front, Pertjajah Luhur en BEP.

President Desi Bouterse was nauwelijks achter het spreekgestoelte of de samenwerkende oppositie verliet de vergaderzaal. "Als ze toch in de fractiekamer hebben gekeken en geluisterd naar de president, was het beter dat ze in de vergaderzaal waren gebleven". Abdoel benadrukt dat het hier gaat om een grondwettelijke vergadering, waar ook veel gasten aanwezig waren. Hij merkt op dat om even aanwezig te zijn en daarna weg te lopen, nergens voor nodig was. "Ze waren nu niet nodig, maar toen de sociale wetten werden behandeld die zo belangrijk zijn voor het volk", sneert het assembleelid.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April