Regering begroot SRD 299 miljoen voor welvaartsbevordering
01 Oct 2014, 06:00
foto


De regering heeft SRD 299 miljoen uitgetrokken voor welvaartsbevordering het komende jaar. Er komt ondersteuning voor individuen en gezinnen die onvoldoende in hun levensonderhoud kunnen voorzien. In juli 2013 is reeds de Basis Zorgverzekering ingevoerd voor kinderen van 0-16 jaar en personen boven de 60. Intussen zijn de wetten Nationaal Basiszorg, Algemeen Pensioen en Minimum Uurloon ook van kracht.

In 2015 zullen regulier de nodige subsidies en bijdragen verstrekt worden aan overheids- en particuliere instellingen, zoals: de Regionale Gezondheidsdienst, de verschillende nutsbedrijven (SWM en EBS), de Particuliere Lijnbushouders Organisatie en boothouders.
De totale uitgaven voor het komende jaar zijn begroot op SRD 9.270.462.000. De ontvangsten zijn geraamd op SRD 8.603.982.000.

De regering vindt het nodig om met een integrale aanpak, effectief en efficiënt hulp te bieden aan hulpbehoevende individuen en gezinnen. Het programma zal waar nodig financiële ondersteuning bieden via een systeem van subject- en objectsubsidies. Het gaat om dekking van de kosten van onder andere: medische zorg voor zwangere vrouwen en overige medische kosten, nutsvoorzieningen (elektriciteit, drinkwater en kookgas), openbaar- en schoolvervoer. Deze kostenpost is in de ontwerpbegroting opgenomen onder het directoraat Algemene Zaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Advertenties