Bouw ziekenhuis Wanica in 2015
01 Oct 2014, 04:00
foto


De bouw van het Wanica ziekenhuis dat een verkiezingsbelofte is van de Mega Combinatie, zal in 2015 worden gerealiseerd. "De voorstudie naar de mogelijkheden van het opzetten van een Wanica Medical Center wordt in 2014 afgerond. Overeenkomstig een intentie tussen China en Suriname is een expertteam naar Suriname afgevaardigd voor een feasibility studie ten behoeve van het Wanica Hospital Project". Dit staat in de ontwerpbegroting van het ministerie van Openbare Werken (OW). Ook Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken maken hier melding van.

Er is een document ondertekend door Suriname en China voor een schenking bestemd voor de bouw van het ziekenhuis. "De grant zal worden aangevuld met een lening, waarvan de hoogte nog bepaald moet worden in samenwerking met het ministerie van Financiën", stelt OW in de ontwerpbegroting.

Vanuit Surinaamse zijde zal onder meer voorzien worden in:
- Basisinformatie voor het ontwerp.
- Nutsvoorzieningen: voldoende energie en water zowel tijdens de bouw als bij het in bedrijf zijn van het ziekenhuis.
- Voldoende personele bezetting voor het te bouwen ziekenhuis.
- Een ontwikkelingsplan voor de omgeving.
- Een milieustudie.

China zal worden gevraagd dat het te gebruiken materiaal alsmede de te installeren apparatuur, aan de Surinaamse standaarden voldoet. Een percentage van de in te zetten werkkrachten dient van Surinaamse komaf te zijn.


Advertenties