Introductie ICT en milieu-brigadiertjes in nieuw schooljaar
01 Oct 2014, 02:00
foto


Onderwijsgevenden zijn vandaag, 1 oktober, normaal op school aanwezig. De bedoeling is dat zij alvast voorbereidingen treffen waardoor op 6 oktober de lessen direct kunnen beginnen. Naast de openingsvergadering moeten ook de roosters worden uitgereikt. Dit zijn enkele punten die schoolleiders dinsdag hebben meegekregen van onderdirecteur Onderwijs, Roy Narain.

De introductie van milieu-brigadiertjes is in het nieuwe schooljaar een feit. Zij zullen ervoor moeten zorgen dat schoolterreinen van vuil gevrijwaard blijven. Wat er gebeurt, is dat leerlingen op weg naar huis hun rommel langs de weg dumpen met als gevolg dat buren hierover hun beklag doen bij de schoolleiding. Om dit gedrag te voorkomen, zullen de milieu-brigadiertjes ook na schooltijd hun ogen de kost geven. Van elke klas zullen leerlingen bij toerbeurt een oog in het zeil moeten houden. Nagegaan wordt hoe er aan dit project invulling zal worden gegeven.

Met de schoolleiders is verder afgesproken dat Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) op alle muloscholen wordt geïntroduceerd. Er zijn 86 muloscholen die al zijn voorzien van computers. Die zijn geschonken door first lady Ingrid Bouterse-Waldring, weet Marisa Meye, voorzitter van het Mulo-directeurenberaad. Om het project te kunnen starten zal het wiel niet opnieuw uitgevonden worden. Er zal geput worden uit de ervaringen met het Basic Life Skills project.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April