Bondsbestuur wil trainingen voor arbeidsinspecteurs
30 Sep 2014, 18:00
foto
Het bondsbestuur bij het directoraat Arbeidsinspectie op bezoek bij de minister van ATM, Michael Miskin (m). Rechts voorzitter Romeo Chin A Loi.


Het nieuwe bondsbestuur bij het directoraat Arbeidsinspectie van het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) wil zich vooral inzetten voor het scholen van de leden en het creëren van een betere samenwerking onder de arbeidsinspecteurs. Dit kwam naar voren bij een kennismakingsbezoek aan minister Michael Miskin van ATM.

De bond staat onder leiding van Romeo Chin A Loi. Bij het bezoek aan de minister waren de inspecteur-generaal van Arbeidsinspectie, Glenn Swamipersad en de waarnemende directeur van ATM Jimmy Belfor aanwezig. Er is verder gesproken over de projecten van het oud bestuur, die zullen worden voortgezet en over de nieuwe plannen. Een van deze oude projecten is die waarbij de bondsleden zich kunnen registreren om in aanmerking te komen voor een woning van de overheid.

Er wordt gewerkt aan het opheffen van het tekort aan arbeidsinspecteurs. Voor 30 nieuwe junior-inspecteurs is er ontheffing aangevraagd en voor de juniors die al in dienst zijn, staan trainingen op het programma. Na deze trainingen kunnen zij bevorderd worden tot senior inspecteurs.

Naast Chin A loi zitten in het bestuur, Peter Nabibaks (onder voorzitter), Calvin Wiebers (secretaris generaal), Donovan Dundas (1e secretaris), Earl Molhoop (2e secretaris), Rikado Atmopawiro (1e penningmeester) en Joel Lynch ( 2e penningmeester).

Latoya Boetius
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April