Politieke verbintenis PDO en NDP zo goed als zeker
29 Sep 2014, 22:00
foto
Een deel van het publiek bij de opening van het partijcentrum van de PDO.


De Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO), gaat samenwerken met de NDP. Voorzitter van de PDO, Waldy Nain zegt dat in algemeen overleg binnen de partij, besloten is de politieke verbintenis aan te gaan. Sinds de oprichting van de PDO, is met meerdere partijen gesproken over een eventuele samenwerking bij de komende algemene verkiezingen.

De aankondiging van Nain is op de ceremoniële opening van het partijcentrum van de PDO aan de Ritzweg, op 28 september, met applaus ontvangen door de structuren. De volgende stap is het bekrachtigen van de lijstverbinding.

Op de bijeenkomst heeft Nain, namens de regering, bereidverklaringen overhandigd aan de Stichting Jakin van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname, de Budi Islam Moskee en de Daruta Qua Moskee in Wageningen. Mogelijk zullen meerdere organisaties en families na tientallen jaren wachten op een grondbeschikking, spoedig aan hun trekken komen, zegt de voorlichting van de PDO.

De regering heeft de Partij voor Democratie en Ontwikkeling gevraagd om Bigi Sma Dey mede te organiseren. Dit verzoek werd ingewilligd. De partij heeft inmiddels zitting genomen in de landelijke Commissie Bigi Sma Dey. De PDO zegt dat het in deze niet gaat om de achterban van de regerende politieke partijen. “Het gaat om waardering en respect tot uitdrukking te brengen voor de seniorenburgers ongeacht ras, geloof en politieke overtuiging.”
Advertenties