VRA hervat werkzaamheden
29 Sep 2014, 11:10
foto
Jules Cruden, voorzitter van de VRA


De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) heeft per vandaag het werk hervat. " De belangrijkste reden om de actie op te schorten is de heersende Chikungunya-epidemie. De gemeenschap mag niet de dupe worden," zegt VRA-voorzitter Jules Cruden. Hij geeft aan dat op de tweede plaats er positieve gesprekken zijn geweest met raadsadviseur Jules Wijdenbosch van het Kabinet van de president.

Om één uur worden de VRA en de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) ontvangen op het kabinet. Er zal worden gekeken hoe op korte termijn een oplossing kan worden bereikt voor het geschil tussen partijen. "Het kabinet heeft gezegd om te kijken als zij partijen nader tot elkaar kunnen brengen. We gaan aanhoren wat de ideeën zijn vandaag," stelt John Goedschalk, waarnemend directeur van de RGD.

Hij merkt op dat de RGD niet tegemoet kan komen aan de eis van de VRA voor een speciale betaling voor de BZRS-patiënten (het nieuw zorgsysteem). "Dat kan niet, we betalen al hun honorarium, we gaan niet dubbel betalen." Hij stelt dat de RGD wel bereid is om verbetering te brengen in de lonen." Aan de andere kant vragen we ook van hen dat er verbetering komt in de dienstverlening. Zodat er tegemoet kan worden gekomen aan de verlangens van de doelgroep," vindt Goedschalk.

"We gaan er vanuit dat het Kabinet van de president ervoor zal zorgen dat we komen tot een snelle, structurele en een duurzame oplossing van het probleem. Zodat we niet meer gedwongen zijn in beraad te gaan," zegt Cruden. De rechtszaak die de RGD had aangespannen tegen de VRA om het werk te hervatten is vrijdag aangehouden.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April