Somohardjo: PL is de schrik van NDP
29 Sep 2014, 07:00
foto
Paul Somoharjdo (links), leider Pertjajah Luhur, in gesprek met KTPI-voorzitter Willy Soemita. (Foto: Ranu Abhelakh)


Voor Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), is het duidelijk dat de samenwerkende combinatie een doorn in het oog is van de Nationale Democratische Partij (NDP). "PL is de schrik van de NDP, bijna de dood van de NDP, de Nationale Dominantie Partij", stelde Somohardjo. Daarom wordt er volgens hem alles aan gedaan om verdeeldheid te zaaien. Mensen worden opgehitst tegen Somohardjo om ervoor te zorgen dat de combinatie kapot gaat. Dit zal volgens de politicus niet gebeuren. Hij was zondag met een grote delegatie aanwezig op de 68ste verjaardag van de Nationale Partij Suriname (NPS).

Somohardjo stelde dat hij in goede en slechte tijden is gebleven bij de NPS/Nieuw Front. "Er wordt gezegd dat ik verraad heb gepleegd. Wanneer heb ik dat gedaan!", vroeg de PL-voorzitter aan zijn gehoor in Grun Dyari. Hij haalde aan dat alle zes assembleeleden van zijn partij in 2010 gestemd hebben op Ruth Wijdenbosch die daardoor vicevoorzitter is geworden van De Nationale Assemblee. PL, A Combinatie en Nieuw Front hadden een samenwerking afgesproken. Somohardjo zou toen voorzitter worden van het parlement. Bij de verkiezing hebben twee leden uit de samenwerking anders gestemd, waardoor Jenny Simons werd gekozen. Somohardjo benadrukte dat er juist verraad tegen hem is gepleegd.

De tegenstander ziet de kracht van de PL en daardoor wordt er volgens Somohardjo een hetze tegen hem ontketend. Hij wees er op dat Nieuw Suriname, KTPI en A Combinatie uit elkaar zijn gevallen. Er is van alles geprobeerd om prominenten los te weken van de partij, maar dit is niet gelukt. Hij haalde aan dat alle partijen hard moeten werken. Wie de meeste zetels heeft, zal het presidentschap opeisen. Somohardjo merkte op dat er dingen in het verleden zijn gebeurd en dat hij zijn les er uit heeft geleerd . "Gebeurd is gebeurd, laten we samenbundelen en naar de toekomst kijken. Niet om meer geld, maar om Suriname om onze kindskinderen een betere toekomst te bieden", stelde de politicus.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April