Saronbrug moet verlichting brengen in verkeer zuid-noord
28 Sep 2014, 14:00
foto
De Saronbrug is zondag feestelijk in gebruik genomen. (Foto: Ranu Abhelakh)


Blijde gezichten bij de officiële ingebruikname van de Saronbrug over het Saramaccakanaal, zondagmiddag. De oplevering heeft bijkans twee jaar langer op zich laten wachten omdat het ministerie van Openbare Werken (OW) met veel problemen geconfronteerd was, deelt bewindsman Rabin Parmessar mee. Het contract is op 22 juli 2010 getekend met het aannemingsbedrijf Nameco, enkele dagen vóór de installatie van president Desi Bouterse.

Parmessar zei dat hij een boek kan schrijven over de perikelen rond de brug. Hij kan ook heel veel zeggen erover, maar dat zal gebeuren op politieke podia. Parmessar en vicepresident Robert Ameerali wijzen op de ontwikkeling die de brug met zich zal meebrengen. Geleidelijk aan zal ook de belasting van de bruggen over de Coesewijne- en de Van 't Hogerhuysstraat minder worden. Er zal ook een brug worden gebouwd te Beekhuyzen in de omgeving van Vabi.

Waldo Ramdihal, directeur van Nameco, heeft nog meer grijze haren gekregen van dit project, dat het laatste is onder zijn leiding. Hij zal het roer binnenkort overdragen. Ramdihal viert binnenkort zijn 80ste verjaardag. De Hakrinbank heeft veel begrip getoond omdat de financiële verplichtingen niet op tijd nagekomen konden worden, zei Ramdihal.

Parmessar legt uit dat na het aantreden van deze regering alle projecten stopgezet waren voor evaluatie. Gebleken is dat diverse zaken niet in orde waren. Het heeft veel hoofdpijn gekost om een overeenkomst te bereiken met de eigenaren van de gronden die nodig waren voor de toegangswegen. Totaal is 15.750 m2 landoppervlak opgekocht of geruild. Voor 90 m2 meter grond is er lang onderhandeld en zijn vele hectaren grond geruild ervoor, illustreert Parmessar met een voorbeeld. Door te lopen over de brug die Saron met Latour verbindt, is de vaste oeververbinding in gebruik genomen.
Advertenties