Mulo-directeurenberaad voor bespuiting scholen na 13.00 uur
29 Sep 2014, 01:00
Het Mulo-directeurenberaad heeft geen moeite met het bespuiten van scholen om de Chikungunya-epidemie tot aanvaardbare proporties te brengen. Echter vinden de schoolleiders dat de schooldeuren normaal op 1 oktober opengaan. “We plaatsen het gezondheidsaspect op de eerste plaats, maar om geen lessen te missen vinden wij dat er liever van de middaguren of weekenden gebruik wordt gemaakt om de instellingen te bespuiten”, zegt Marisa Meye voorzitter van het Mulo-directeurenberaad aan Starnieuws.

Meye begrijpt wel dat het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) afhankelijk is van andere organisaties om het werk te kunnen doen. Het Minov is voornemens om de schooldeuren op 6 oktober te openen. Dit werd vorige week tijdens een persconferentie op het kabinet van de vicepresident bekendgemaakt. Onderwijsdirecteur Robert Peneux zei op die bijeenkomst dat een eventuele latere aanvang niet alleen te maken heeft met de bestrijding van Chikungunya, maar ook om organisatorische redenen. De eerste schooldag valt midden in de week, namelijk op een woensdag.

Vicepresident Robert Ameerali heeft toen ook gezegd dat dakgoten van scholen gerepareerd moeten zijn. De omgeving zal worden opgeruimd en met malathion bespoten. Hoewel de ziekte nog niet in het binnenland is opgedoken worden ook de scholen in die gebieden aangepakt.
Uiterlijk maandag wordt beslist wanneer de scholen opengaan. De Minov-leiding wil de reportages eerst bestuderen en dan een besluit nemen.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April