BOG-directeur blijft hameren op bijdrage samenleving
28 Sep 2014, 09:00
foto


Lesley Resida, directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), roept de bevolking op om intensiever te participeren in het terugdringen van Chikungunya. Er wordt genoeg informatie verstrekt maar verder doet men niets hiermee, merkt Resida op. "De piek is nog niet bereikt maar de bijdrage van de samenleving zal een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van de ziekte."

Resida deed de oproep na het in ontvangst nemen van een donatie van brandstofbedrijf SOL. De maatschappij gaat gedurende twee maanden de voertuigen, die ingezet worden voor het terugdringen van de ziekte, voorzien van brandstof. Resida is blij met de hulp van het bedrijfsleven maar de bijdrage van de samenleving moet groter zijn, gaf hij aan.

"Er komt geen andersoortig campagne. De ziekte zullen we, net als dengue, niet helemaal terug kunnen dringen", zei Resida. "De kern van de boodschap blijft hetzelfde: ruim de broedplaatsen op, houd de omgeving schoon en bescherm jezelf. Accepteer geen muskieten in je omgeving, in je huis niet, in je auto en op je werk niet. De ziekte pakt je omdat je iets niet hebt gedaan."
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April