President komt Iamgold tegemoet in bezuinigingsplan
23 Sep 2014, 15:25
foto


De Canadese multinational Iamgold moet US$ 100 miljoen bezuinigen. Op het hoofdkantoor in Toronto en Montreal wordt ook inkrimping van personeel doorgevoerd. Het omzetten van het mijn-plan te Rosebel, zodat erts van betere kwaliteit verwerkt kan worden, behoort tot een van de kosten reducerende maatregelen van het bedrijf. President Desi Bouterse heeft zaterdag de topman van Iamgold, Stephen Letwin op zijn kabinet ontvangen om de uitdagingen in de goudsector en Rosebel Goudmijn te bespreken.

Bouterse en Letwin herhaalden een gezamenlijke inspanning voor het behoud en verlenging van de levensvatbaarheid van Rosebel, die 2000 arbeidsplaatsen biedt. De regering van Suriname en Rosebel zullen samen werken om de continuïteit van Rosebel te garanderen. Hiervoor is nodig dat de illegale mijnbouwactiviteiten op het Rosebel concessiegebied toe te voegen welke zacht gesteente bevatten. Verwerking van dit erts zal een positieve invloed hebben op de kosten van het bedrijf.

In een persbericht deelt het kabinet van de president mee dat de overgang van zachtgesteente naar overwegend hardgesteente en toename van illegale mijnactiviteiten in het gebied van Rosebel is aangekaart. Besproken is hoe deze illegale mijnbouwactiviteiten de productieactiviteiten aantasten, waardoor de inkomsten voor het bedrijf en de Staat sterk zijn verminderd. De illegale activiteiten in het concessiegebied van Rosebel zijn ernstige zorgpunten voor veiligheid en het milieu.

De aanhoudende lage goudprijs op de wereldmarkt is eveneens besproken. Ook de prijsprognose van de goudsector en het gevolg op de lange termijn levensvatbaarheid van Rosebel.


Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April