Stichting Collectief Overzee Suriname opent loket voor PSA
23 Sep 2014, 10:00
foto


Stichting Collectief Overzee Suriname (COS) start met het een online loket Personen van Surinaamse Afkomst (PSA). Er zal bij het loket informatie verstrekt worden over het PSA-document en de daarbij behorende informatie. Het loket zal ook begeleiding bieden bij de aanvraag van het PSA-document.

In Nederland is het document op 16 juni 2014 door Lucretia Redan namens Buitenlandse Zaken gelanceerd. Dit biedt Surinamers in de diaspora diverse rechten. Zonder een werkvergunning in Suriname arbeid verrichten en maximaal twaalf maanden in Suriname verblijven, zijn enkele van de rechten die het PSA-document de houders biedt.

De COS zegt dat naast het loket er ook regelmatig informatiebijeenkomsten over de PSA worden georganiseerd. De eerste bijeenkomst zal op 10 oktober 2014 bij stichting ZO! in Amsterdam Zuidoost zijn. De tweede bijeenkomst is gepland voor 12 oktober bij Tori Oso in Utrecht zijn. De stichting zegt in een persbericht ingenomen te zijn met het besluit van de regering-Bouterse om de status van de Surinamers in de diaspora wettelijk vast te stellen.


Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April