DA91: Politiek en Rechtsstaat
22 Sep 2014, 22:00
foto


(Aangeboden)

DA91 heeft zich vanaf haar oprichting in 1991 sterk gemaakt voor herstel en behoud van de rechtsstaat Suriname. Democratische principes kunnen alleen beleefd worden in een land waar wet en recht heerst en waarbij elke burger, ongeacht zijn/haar positie in de maatschappij, op gelijke wijze beschermd wordt door het rechtssysteem.

Jammer genoeg is het nu zover gekomen dat nabestaanden van de 8 december moorden ertoe over hebben moeten gaan hun recht te zoeken buiten de grenzen van ons land, en wel bij de OAS.
Wij ondersteunen en begrijpen dit besluit en het getuigt van groot karakter dat betrokken advocaten zich willen inzetten om deze ernstige misdrijven onder de internationale aandacht te brengen.

Echter heeft dit besluit een grote impact op het gevoel van veiligheid en rechtsbescherming in de samenleving.
Het is een duidelijk signaal dat wij ons in eigen land niet of niet voldoende beschermd voelen door wet en recht en ertoe gedreven worden om elders hulp te moeten zoeken.

Het raakt ons allen, direct of indirect en heeft vele verregaande gevolgen voor het imago van ons land. Deze gevolgen zullen ook merkbaar zijn op economisch gebied. Investeerders die prijs stellen op hun goede naam en eer zullen niet gemakkelijk overgaan tot het zaken doen met Suriname, wanneer we bekend staan als een land waar wet en recht vertrapt worden.

DA91 betreurt het dat het rechtsgevoel van de Surinaamse burger nu een dusdanig dieptepunt heeft bereikt, maar heeft het volste vertrouwen dat de rechtsgang uiteindelijk zijn beloop zal hebben en er gerechtigheid voor de slachtoffers en hun nabestaanden zal komen.

Het is belangrijk te beseffen dat wij, burgers van Suriname allen zullen moeten bijdragen om Suriname wederom tot een goed aangeschreven rechtsstaat te maken door bij de verkiezingen van 25 mei 2015 onze stem uit te brengen op de echte democratische partijen die zich altijd sterk hebben gemaakt voor herstel en behoud van de rechtsstaat Suriname.
Advertenties