Ziekenhuis Nickerie zet nood huisartsenpolikliniek op
22 Sep 2014, 12:30
foto


Het Drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft besloten om per onmiddellijke ingang een nood huisartsenpolikliniek op te zetten. De Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) is vanaf vandaag in actie. De artsen aangesloten bij de VRA hebben besloten voorlopig niet aan het werk te verschijnen.

De districtsraad van Nickerie heeft de directie van LMSZN gevraagd om de patiënten op te vangen. Na afstemming met directeur Marthelise Eersel van Volksgezondheid is groen licht gegeven hiervoor. De patiënten moeten wel SRD 10 administratiekosten betalen om de extra kosten die gemaakt worden te kunnen dekken.

Starnieuws verneemt dat het ziekenhuis zaalartsen zal inzetten om de patiënten te behandelen. Ook verpleegkundigen zullen assistentie verleden. De situatie zal duren totdat de RGD-artsen het werk zullen hervatten.

De RGD-artsen zijn ontevreden over de stagnerende onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst. Vanaf januari 2014 krijgen zij geen vergoeding voor de behandeling van de patiënten die verzekerd zijn volgens het nieuwe zorgsysteem (BZSR).
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April