PVF wil Afobaka krachtcentrale in boezem van de Staat
22 Sep 2014, 02:00
foto
Afobaka krachtcentrale in Brokopondo.


De Politieke Vleugel van de FAL (PVF) heeft graag dat de Afobaka krachtcentrale in de boezem van de Staat komt. Dit zegt voorzitter Soedeshchand Jairam aan Starnieuws. Volgens Jairam is gebleken dat Suriname relatief minder aantrekkelijk is voor buitenlandse investeerders.

Jairam stelt dat Suriname een kleine markt is met een kleine beroepsbevolking. Daarom vindt hij het belangrijk, zelfs noodzakelijk, dat de Surinaamse overheid het lokale ondernemerschap moet ondersteunen. En energievoorziening is in dit geheel onmisbaar. “In plaats van dat de Staat jaarlijks honderden miljoenen uitgeeft om de maatschappij te behouden, zou dat geld liever besteed kunnen worden om de lokale industrie te helpen opzetten. Hierdoor kan het land verder ontwikkeld worden en werkgelegenheid gecreëerd worden”, stelt Jairam.

Daarnaast zegt Jairam dat de energievoorziening gegarandeerd zal zijn. De PVF- topman benadrukt dat de natuurlijke hulpbronnen zoals goud en aardolie steeds minder worden. Door het aantal turbines uit te breiden en de watercapaciteit te verhogen van het stuwmeer, zal het probleem van dit energievraagstuk opgelost worden, meent Jairam. “Onze overheid kan milieuvriendelijk te werk gaan. Verder zal dit duurzaam en beheersbaar zijn. Uiteindelijk zal de Staat meer voordelen uit halen”, zegt Jairam. Hij brengt in herinnering dat er al studies hierover zijn gemaakt.
Advertenties