Minov en bijzondere scholen bereiken overeenstemming
19 Sep 2014, 07:45
foto


Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft beloofd de subsidieregeling voor de bijzondere scholen te zullen aanpassen. Dit is nodig om de school op een verantwoorde manier te kunnen managen. Voor het schooljaar 2014/2015 is afgesproken dat de subsidieregeling zoals afgesproken van kracht blijft.


Minister Ashwin Adhin en zijn staf hebben donderdag een constructief overleg gehad met de Federatie van Instellingen Bijzonder Onderwijs in Suriname (Fibos), vertegenwoordigd door twee voorzitters en twee directeuren. Aan de orde zijn gekomen de knelpunten die wederzijds ervaren worden en zijn er afspraken gemaakt zodat de verdere afhandeling van de resterende subsidie gelden kunnen geschieden, over het schooljaar 2013/2014.

In een gezamenlijke verklaring zeggen het Minov en de Fibos dat nu reeds een aanvang is gemaakt met het ontwerpen van een nieuwe subsidieregeling voor het schooljaar 2015/2016. Dit zal aansluiten bij de nieuwe ontwerpwet voor het basisonderwijs die onlangs is voorbereid door het ministerie. Hiervoor is intussen in opdracht van de minister al een gemengde commissie aan het werk gezet met vertegenwoordigers van Minov en Fibos.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April