Grond Inspectie hervat werk tot 12.30 uur
18 Sep 2014, 18:30
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De situatie rond de ambtenaren van dienst Grond Inspectie en 's lands Bosbeheer is gedeeltelijk genormaliseerd. Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt dat normalisatie niet gelijk geschiedt. "Het advies is dat ambtenaren het werk om 12.30 verlaten. We bouwen het stelselmatig op. De mensen zijn nog ontevreden, hoezeer minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer positief gereageerd heeft op vrijwel alle zaken", stelt Hooghart tegenover Starnieuws.

De CLO-voorzitter geeft aan dat er is onderhandeld over de elektriciteitsvoorziening. "Ook over de airco's is er gesproken. Er is niet genoeg energie. Er is ook een rattenplaag die aangepakt moet worden. Samen werken we met het ministerie aan een oplossing", zegt Hooghart. Hij geeft aan dat de RGB- minister heeft toegezegd te werken naar een ander gebouw. Over de Fiso-kwestie zegt Hooghart dat de komende week twee mensen van CLO samen met de personeelschef zaken zullen afronden.

"Wat op het bord van de minister ligt, wordt de komende week afgerond. Het ziet er in ieder geval positief uit". Hooghart geeft aan dat aangelegenheden boven functiegroep 6C naar de Raad van Ministers gestuurd zijn voor besluit van goedkeuring. Hooghart verneemt ook van adviseurs van de minister "dat voor wat betreft de ontheffing van het diensthoofd Martin Burnett, zijn zaken ook in orde worden gemaakt".

De vakbondsleider zegt dat de situatie in de gaten worden gehouden. "Ook de ontwikkelingen rond de onderdirecteur administratieve diensten, blijven we volgen. Het kan niet zo zijn dat een harde werker wordt bedankt als diensthoofd en een op een ander plek wordt iemand die niet deugt geplaatst", meent Hooghart.

Raoul Lith
Advertenties