Max Ghazi ondersteunt Santokhi én Somohardjo
19 Sep 2014, 00:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi met een cheque van euro 25.000 de Max Ghazi (rechts). Foto: Ranjan Akloe


Ondernemer Max Ghazi ondersteunt de kandidatuur van VHP-voorzitter Chan Santokhi voor presidentschap. Hoewel hij gelieerd is aan Pertjajah Luhur en een van de adviseurs is van Paul Somohardjo, zegt Ghazi aan Starnieuws dat de steun aan Santokhi bedoeld is voor een voorspoedige democratische verkiezing in Suriname. De Max Ghazi Group heeft zondag in Aalsmeer (Nederland)euro 25.000 geschonken aan de Chan Santokhi Foundation Nederland (CSFN).


"Paul Somohardjo is en blijft mijn goede vriend, ook zijn familie en
partijleden. In 2010 ging hij alleen de strijd aan voor het presidentschap. Ik
heb hem daarom altijd bijgestaan en verzekerd dat ik naast hem zal strijden
om zijn partij groter te maken", zegt Ghazi.

De ondernemer heeft zijn stap uitgebreid besproken met Somohardjo. Hij merkt op dat - hoewel nog niet formeel voorgedragen - de ondersteuning van Santokhi voor president er is binnen het Nieuw Front. Ook Somohardjo steunt Santokhi als presidentskandidaat. "Tussen Paul Somohardjo en mij is het besluit genomen om de presidentskandidaat te ondersteunen met zijn campagne vanuit Nederland", deelt Ghazi mee.

Somohardjo om een reactie gevraagd, bevestigt tegenover Starnieuws dat hij nog steeds goed bevriend is met de ondernemer. Afgesproken is dat Santokhi de trekker is van het diaspora-beleid. Pertjajah Luhur heeft een samenwerking op regionaal niveau met VHP, NPS, SPA, SPA, KTPI en BEP. Somohardjo is net als zijn overige partners ervan overtuigd dat de president gekozen zal worden in de Verenigde Volksvergadering. Door de samenwerking op ressort- en districtsraadsniveau is volgens hem het president- en vicepresidentschap al gegarandeerd.
Advertenties