Politie verontschuldigt zich voor berichtgeving Stewart
18 Sep 2014, 15:20
foto
Familie en vrienden van Renato Stewart maandag in een stille tocht naar TBL Cinemas.


De politie biedt nogmaals haar verontschuldiging aan voor onjuiste informatie die ze via de media heeft verspreid rond de dood van de 53-jarige Renato Stewart, de vorige week. De familie had in een open brief gevraagd om te corrigeren dat de dader Irfan N. verwond was door Renato, die werd doodgestoken.

Door de onoverzichtelijke situatie op dat moment, bestond het vermoeden dat de jeugdige verdachte tijdens de schermutseling ook een verwonding moest hebben opgelopen, daar zijn lichaam bebloed was. Hij werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Na medisch te zijn onderzocht bleek dat Irfan geen letsels heeft opgelopen. Zijn lichaam was bebloed door het bloed van het slachtoffer. Het mes is door de politie aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is door de afdeling Jeugdzaken in verzekering gesteld.

De politie van Jeugdzaken heeft het onderzoek naar de steekpartij op het parkeerterrein van TBL Cinemas op 8 september haast afgerond. Na reconstructie is komen vast te staan dat de eerste getuigenverklaringen onjuist waren, waardoor de politie misleid is geworden. Gaandeweg het onderzoek kwamen zowel de verdachte als de eerste getuige op hun verklaringen terug. Gebleken is dat Renato en Irfan twee dagen terug een woordenwisseling kregen op het terrein van de Hermitage Mall.
Advertenties