Stiwewa bijzonder tevreden met vakantieschoolproject
19 Sep 2014, 02:00
foto
Kinderen tijdens het vakantieschoolproject worden beziggehouden door vrijwilligers. (Foto: Stiwewa)


Stichting Winti Wai (Stiwewa) kijkt terug op een geslaagd vakantieschoolproject dat gisteren is afgesloten met een bezoek aan Staatsolie Saramacca. Ruim honderd kinderen hebben de vakantieschool bezocht en een leuke tijd doorgemaakt, laat voorzitter Robby Berghout optekenen.

De vakantieschool is gefinancierd door het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport & Jeugdzaken. Berghout is er trots op dat zijn organisatie binnen 24 uur de vakantieschool had opgezet, na benaderd te zijn door het ministerie. "Dankzij onze professionaliteit in deze spoedoperatie is het gelukt om meer dan 100 kinderen heel snel te accommoderen", zegt Berghout.

Hij is ook ingenomen de medewerking die ontvangen is van onderdirecteur Rita Graauw en haar crew voor hun grote mate van flexibiliteit om het plafond van maximaal 50 kinderen op te trekken, na controle. Er zijn meer begeleiders en consumptie beschikbaar gesteld. Stiwewa is ook op zoek gegaan naar extra middelen omdat het budget beperkt was. Zo waren er ook acht stagiaires, extra ballen, extra gezelschap spelletjes.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April