Bestuur atletiekbond heeft ambitieuze plannen
18 Sep 2014, 02:00
foto
Het bestuur van de Surinaamse Atletiekbond met minister van Sport en Jeugdzaken, Ismanto Adna.


Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) is maandag ontvangen door minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken (S en J). Het bestuur wil werken aan de statuten en reglementen van de bond en meer meetmomenten organiseren in de districten. Een interdistricten competitie behoort ook tot de plannen die voorzitter Dennis Mac Donald de minister voorlegde.

Op korte termijn zal gewerkt moeten worden aan een eigen secretariaat, omdat het hebben van een vast adres een eis is van de internationale atletiek federatie, de IAAF. Mac Donald zegt dat de SAB de atletieksport in Suriname wil bevorderen en een belangrijke schakel zijn bij het afvaardigen van atleten naar het buitenland, rechtstreeks, of via het Surinaams Olympisch Comité (SOC). De bond wil graag samenwerken met S en J. Adna beloofde dat er samen gekeken zal worden naar de strategische zaken die moeten leiden naar een duurzame organisatie, meldt de voorlichting van S en J.

Het bestuur bestaat verder uit Bianca Mohamatsaid-Zalman (secretaris-generaal), Ilford Soehawan (penningmeester) en de leden Raymond Gilson, Jenny Cheuk A Lam-Refos, Perry Marica, Ruth Renfurm-Coutinho, Juanita van Leeuwaarde, Clyde Graves, Abina Mac Intosh en Johnny Cederburg. Frank Lobman is de adviseur van de bond.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April