Suriname participeert in 'Know India Program'
17 Sep 2014, 14:00
foto
De participanten in het 'Know India Program', vlnr: Rajiv Sital, Suraja Jaipal, ambassadeur Aashna Kanhai, Tilotma Khedoe, Kailash Dwarka Chaube en Vanita Ajodhia.


Vijf Surinaamse jongeren hebben deelgenomen aan het ‘Know India Program’. In het drie weken durende programma hebben studenten uit dertien verschillende landen geparticipeerd.

De bedoeling van het ‘Know India Program’ is om iets mee te nemen naar huis en dat te delen met het thuisfront. “De mensen dei zes generaties geleden vertrokken uit Uttar Prades en Bihar vanaf Kolkata, dachten dat ze hun moederland achterlieten. Ze wisten toen niet dat zij India op hun eigen manier zouden voortzetten in de overzeese gebieden,” sprak ambassadeur Aashna Kanhai gisteren bij de afsluiting van het 29ste ‘Know India Program’.

Kanhai heeft de nadruk gelegd op de speciale wijze waarop in Suriname de Indiase Diaspora haar afkomst heeft geconserveerd en tegelijkertijd is geïntegreerd met de andere etnische bevolkingsgroepen. Ze heeft gezegd dat het programma een goede is, maar “dat misschien een langere duur dan drie weken kan worden overwogen.” Ze motiveerde haar overweging en zei dat India in zijn diversiteit van zuid naar noord in tijd kan worden opgenomen en begrepen door een buitenlander.

De Surinaamse ambassadeur in India heeft niet alleen in het Sarnami gesproken, maar heeft bovendien ook enkele regels van een ‘Baithak gana’ nummer gezongen. De niet gouvernementele organisatie Antar Rashtriye Sahayog Parishad is de motor achter dit programma. De organisatie beijvert zich vooral op het gebied van buitenlandse relaties en diaspora van India. Ze werkt nauw samen met de Indiase ministeries van Buitenlandse Zaken en van Overzeese en Indiase zaken.

De Surinaamse participanten in het ‘Know India Program’ zijn Vanita Ajodhia, Rajiv Sital, Suraja Jaipal, Tilotma Khedoe en Kailash Dwarka Chaube.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April