Venetiaan: Weg omhoog voortzetten na neergang
17 Sep 2014, 06:00
foto
Ex-president Ronald Venetiaan


Ex-president Ronald Venetiaan, die drie termijnen het land heeft geregeerd, stelt dat "een fase van neergang niet moet leiden tot ontmoediging. "De wil, de moed, de kracht moet blijven om je weer op te richten en de weg omhoog voort te zetten. Zo komen we als volk waar we willen zijn.

Dit zei Venetiaan maandagavond bij de presentatie van ‘Marki! Uitdagingen en Verworvenheden van drie regeertermijnen Runaldo Ronald Venetiaan als President van de Republiek Suriname.’ De documentaire is door The Backlot gemaakt in opdracht van vrienden van Runaldo Ronald Venetiaan (RRV). Het ex-staatshoofd is blij met de ode die aan hem is gebracht. De documentaire moet volgens hem gezien worden als een geschenk aan het volk en als een stukje geschiedschrijving.

Venetiaan sprak de hoop uit dat mensen ook kracht en doorzetting uit kunnen putten om constant te werken aan vooruitgang van het volk. De ex-president merkte op dat een weg van ontwikkeling helaas niet continue omhoog gaat. Er zijn momenten van neergang, soms afhankelijk van externe omstandigheden, die buiten het volk, land en natie gaan. "Maar helaas zijn er soms ook omstandigheden binnen het volk", zei Venetiaan. Hij ziet dit niet als een blijvende fase, want de weg omhoog zal weer worden gevolgd, na een neergang.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March