Jeugdwerkloosheid thema politiek café DOE-jongeren
16 Sep 2014, 14:00
foto


Jongeren van de politieke organisatie ‘Democratie en Ontwikkeling in Eenheid’ (JongDOE) organiseren op 19 september een ‘jongeren politiek café’ waarin zij met andere jongeren zullen praten over het probleem van jongerenwerkloosheid. Deskundigen van onder meer het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu, zijn uitgenodigd en de jongeren zullen in contact worden gebracht met diverse uitzendbureaus en informatie krijgen over het vinden van een baan.

JongDOE zegt dat het tegenwoordig duidelijk te merken is dat jongeren nadenken over hun toekomst en die van hun land. Zij laten steeds meer hun stem horen over zaken die voor hen niet door de beugel kunnen en worden steeds actiever in de politiek. Het politiek café is een manier om hen meer mogelijkheden te bieden om hun stem op een creatieve manier te laten horen. JongDOE wil de jongeren nog meer prikkelen om een kritische, maar ook oplossingsgerichte en optimistische houding in te nemen als het gaat om hun eigen toekomst en die van Suriname.

In aanloop naar deze activiteit kunnen jongeren korte filmpjes (sketches), gedichten/ spoken word, of andere, samenstellen en inzenden naar de JongDOE Facebook pagina. Het thema is: ‘kondreman fa ye firi’. Het ingezonden stuk met de meeste likes komt op de eerste plaats. De bekendmaking van de winnende opname zal plaatsvinden op 19 september.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April