Landelijk 120 vakantiecentra actief
16 Sep 2014, 04:00
foto


Landelijk zijn 120 vakantiecentra van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken actief in vooral sociaal-zwakke buurten. Dagelijks melden zich bij elk centrum tussen de 50 en 100 kinderen tussen 5 en 15 jaar aan. Zij worden beziggehouden met recreatieve, creatieve en educatieve activiteiten. Het ministerie werkt hiervoor samen met buurt- en jongeren organisaties, Platform van buurtorganisaties, bedrijfsleven, verschillende ministeries, Stichting Jongeren Welzijn en andere ngo’s.

Het gaat om een onderdeel van het project 'Zinvolle Vrijetijdsbesteding'. De start was dit jaar 2 september en er wordt doorgewerkt tot en met 18 september. De centra zijn drie dagen per week - dinsdag, woensdag en donderdag - van 8:00 uur tot en met 13:00 uur opengesteld. Het programma bevat verschillende elementen zoals sport en spel (binnen/buiten spelen), talentenjacht, verhalen vertellen, poppenkast, buurtverkenning/milieu activiteiten, informatie/voorlichting, handenarbeid, tekenen en schilderen.

Het is voor het ministerie belangrijk dat deze jongeren een genotvolle maar bovenal leerrijke vakantieperiode wordt aangeboden, licht de voorlichting van Jeugdzaken toe.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April