Project helpt veel jongeren aan vakantiewerk
16 Sep 2014, 06:00
foto
Enkele jongeren doen vakantiewerk bij een sociale instelling. (Foto: S en J)


Jongeren tussen 15 en 25 jaar in Paramaribo en districten zijn als onderdeel uit het project ‘Zinvolle vrijetijdsbesteding’ van het onder-directoraat Jeugdcentra van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken' in de gelegenheid gesteld om vakantiewerk te doen. Elke jongere werkt twee weken in particuliere bedrijven of overheidsinstellingen, of in sociale instellingen zoals kindertehuizen, bejaardentehuizen en internaten.

Het ministerie heeft om deze vakantiewerkgelegenheid te kunnen bieden, samengewerkt met het bedrijfsleven. Het geld dat de jongeren verdienen, is vooral om te helpen bij de aanschaf van schoolspullen, zegt de voorlichting van Jeugdzaken. Het werkgelegenheidsprogramma is gestart in het dienstjaar 1988. In totaal hebben zich van 3 tot en met 10 juli dit jaar, 1200 jongeren aangemeld.

De werkzaamheden bestaan uit schoonmaak en onderhoudswerk; werkzaamheden van administratieve aard; werkzaamheden binnen de ICT; begeleidingswerkzaamheden (van ouderen, internaatskinderen en gehandicapten). Steeds meer bedrijven en ministeries benaderen het onder-directoraat om in deze periode jongeren aan te trekken met een specifiek opleidingsniveau, licht de voorlichting van Jeugdzaken toe.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April