Personeel Grond Inspectie meldt zich aan bij CLO
15 Sep 2014, 18:00
foto


Ongeveer 30 werknemers van van de afdeling Grond Inspectie van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), melden zich vanaf vandaag aan bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Zij zijn de situatie op de afdeling beu en zijn in beraad. "Het ergere in de situatie is dat de minister meneer Winston Tuinfort daar heeft benoemd tot onderdirecteur administratieve diensten. En die meneer schreeuwt tegen de personeelsleden en jaagt hen ook weg. Hij is zeer onvriendelijk en onaardig", zegt CLO-voorzitter Ronald Hooghart aan Starnieuws.

Volgens Hooghart wordt deze behandeling anno 2014 met alle Human Resource Management (HRM) niet gepikt. "De minister moet daar mensen plaatsen die hem juist kunnen beschermen tegen andere dingen. Wat nu gebeurt, is dat de macht van de minister wordt gebruikt om anderen tot ongenoegen te zijn", meent de vakbondsleider. Hij geeft aan dat minister Steven Relyveld vrijdag is aangeschreven om ontvangen te worden over de situatie te praten.

Het wachten is volgens Hooghart nu op de minister. Naast het karakter van de onderdirecteur die niet goed is, moet Fiso ook in orde worden gemaakt. De CLO- topman merkt op dat deze zaken al een tijd terug besproken zijn met de minister maar nu genoeg geduld betracht is. "Als de minister deze zaken belangrijk vindt, nodigt hij ons nog deze week uit, zo niet is het duidelijk genoeg dat het hem niets kan schelen", stelt Hooghart.

Raoul Lith
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April