Worstelselectie in Nederland voor training en toernooi
15 Sep 2014, 14:00
foto
De worstelselectie vóór vertrek op de Johan Adolf Pengel luchthaven. (Foto: SWF)


De Surinaamse worstelselectie is maandagmiddag aangekomen in Amsterdam. In Nederland zal het team meedoen aan een trainingsstage en worsteltoernooi. Het worstelgala 'Nederland vs Suriname deel 2' vindt plaats op zondag 21 september in Sportcentrum West in Rotterdam. De trip naar Nederland stond even op het spel door de vertragingen van de SLM-vluchten. Echter door het op tijd terugkeren van de Airbus van de A-check, kon deze vlucht normaal uitgevoerd worden. Trainer Iwan Muntslag reist door de veranderde vluchtschema dinsdag af naar Nederland. De rest van de groep zit volledig in Nederland. Gino Muntslag, die in Nederland studeert, voegt zich ook bij de groep.

Volgens het schema van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF), die deze activiteit organiseert, wordt vanavond reeds de eerste trainingsdag gehouden in de sportschool van Harry Steinmets in Den Haag. Daarna gaat de caravan richting Amsterdam, waar woensdagavond de bekende Bert Kops jr. de worstelaars onder zijn hoede krijgt in Sportschool Body Fit. Donderdag is er een rustdag, terwijl er vrijdag wederom in Body Fit getraind zal worden. Zondag vindt het worsteltoernooi plaats. De druk op de jongens is groot, daar ze vorig jaar uit de 9 partijen 6 wonnen van de Nederlanders. Dit jaar wordt dezelfde zo niet betere prestaties verwacht, meldt de SWF.

In tegenstelling tot vorig jaar bestaat het worstelteam van Suriname ook uit jeugdigen. Voorzitter Ravin Changoer zegt dat dit jaar alles vooraf goed is geregeld met de clubs en ouders. Deze leveren ook een wezenlijke bijdrage. De jeugdigen in het team zijn Akash Gharbaran en Patrick Tran van Can van SC Tatami. Beiden zijn 17 jaar. Ook Antonio Troenodikromo van WV Commewijne, 2-voudig nationaal kampioen in zijn klasse, is er bij. Troenodikromo is 15. Verwacht wordt dat deze jeugdigen heel veel ervaring opdoen om zich te ontwikkelen tot grote worstelaars.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April