Feriel Filé maakt slogan voor 'Women in Business Suriname'
15 Sep 2014, 02:00
foto
Feriel Filé (links) heeft de slagzin bedacht voor 'Women in Business Suriname'. Zij krijgt de prijs overhandigd van voorzitter Marion Stekkel-Vroom. (Foto: René Gompers)


Feriel Filé gilt het uit van blijdschap. Zij is de winnares van de ‘Women in Business Suriname’ (WIBS) sloganwedstrijd. 'You innovate, we qualify for excellent results', luidt de slagzin van WIBS, die nog niet over een slogan beschikte. Zij werd ter plekke beloond met een BLU tablet. Met de prijsuitreiking is de eerste ‘Woman Lifestyle & Shopping’ beurs afgesloten op zondagavond.

De beurs was bedoeld om de samenleving bewuster te maken over de rol van de vrouw, haar interesses en ‘achievements’. Marion Stekkel-Vroom, voorzitter van de WIBS, is heel tevreden. Ze meldt dat er voor de volgende editie een beter tijdstip geprikt gaat worden. “Er hebben veel bedrijven niet meegedaan. Het is vakantieperiode. We hebben ook niet alle concepten uit kunnen werken. We nemen alles mee want het kan beter en zeker aangezien we volgend jaar groter willen uitpakken.”

Er hebben dit jaar ongeveer zestig bedrijven, mini ondernemers en instituten deelgenomen aan de beurs. Stekkel hoopt dat steeds meer vrouwen de stap maken om hogerop te komen. “Vrouwen kunnen heel veel maar er zijn ook velen die hun talenten laten liggen. Zodra ze beginnen, komt de steun vanzelf. Het hele gezin gaat ondersteunen en krijgt ze alle ruimte. Maar ze moet het zelf willen en de eerste stap maken.”

Filé is blij met haar tablet dat ook de mogelijkheid heeft om te bellen. “Zondagmorgen toen ik van de kerk kwam, vroeg ik aan God om een prijs te winnen. En kijk, Hij zorgt dat ik krijg waar ik de meeste behoefte aan heb. Dit heb ik zo hard nodig.” De volgende beurs wordt ook in de Kamer van Koophandel & Fabrieken gehouden deelt Stekkel mee. “We gaan uitbreiden naar buiten. Er zal veel te zien zijn.”

René Gompers
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April