Hooghart: Inkorting werktijd goed bestuderen
15 Sep 2014, 06:00
foto


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt dat de overheid de overwegingen om de werktijden te verkorten heel goed moet bestuderen. President Desi Bouterse heeft vorige week tijdens een persconferentie gezegd dat die optie wordt bekeken in het groter geheel om de energiecrisis het hoofd te bieden.

De vakbondsleider is niet tegen het idee, maar geeft aan dat het vaak moeilijk is zo een besluit terug te draaien. “Ma if yu mek den Srananman disi tang wan yari na oso tjieng froekoe, yu no mang sen den baka na wroko,” klonk de uitleg van Hooghart vrijdag tijdens een vergadering. Hij zegt dat voordat deze maatregel wordt toegepast, eerst moet worden nagegaan hoe de overheid zelf omgaat met energie. “Het is nu vakantie. Rij langs een paar scholen dan zul je zien dat er overdag lichten aan zijn. Ook bij overheidskantoren is dat in de avonduren het geval,” merkt Hooghart op. Om een steentje bij te dragen, vraagt Hooghart alle ambtenaren om op verantwoorde wijze om te gaan met energie.

Volgens de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zijn de piekuren van stroomverbruik rond 12 uur ’s middags. “We zitten nog steeds dichtbij de grens van de beschikbare 200 MW. Er moet nog steeds zuinig worden omgesprongen met stroom", waarschuwt EBS-technisch directeur Marcel Eyndhoven.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April