Eyndhoven: Nog steeds zuinig omspringen met stroom
14 Sep 2014, 02:00
foto


Sinds eind augustus heeft de Energie Bedrijven Suriname (EBS) niet aan 'load-shedding gedaan. "Dit betekent niet dat het gevaar is geweken. We zitten nog steeds dichtbij de grens van de beschikbare 200 MW. Er moet nog steeds zuinig worden omgesprongen met stroom", waarschuwt technisch directeur Marcel Eyndhoven. De situatie wordt continu nauwlettend in de gaten gehouden.

De piek van stroomverbruik is in oktober, wanneer de droge tijd een climax bereikt. Omdat het erg heet is, worden meer ventilatoren en airco's aangezet. Ook andere apparaten, zoals de koelkast en freezers worden frequenter opengemaakt. In oktober beginnen ook de scholen.

President Desi Bouterse heeft aangekondigd dat de werktijd van overheidspersoneel tijdelijk zal worden ingekort. De piek van stroomgebruik is rond 12.00 uur. Over deze maatregel wordt er nog gesproken met de sociale partners. Eyndhoven zegt dat intussen er gewerkt wordt aan de transmissielijn van Tout Lui Faut naar Menckendam. Ook moeten er nog beslissingen worden genomen over de stroomtarieven en wanneer deze ingaan.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April