Young Democracy Unit: Investeren in jongeren
14 Sep 2014, 10:00
foto


De Young Democracy Unit staat stil bij de waarden van de Internationale Dag van Democratie die door de Verenigde Naties is ingesteld op 15 september. Het accent ligt op de vrije wilsuiting van mensen om hun eigen politieke, economische, sociale en culturele systemen te bepalen en ook hun volledige deelname aan alle aspecten van het leven.

‘Het betrekken van Jongeren bij de Democratie’ is het thema voor dit jaar. Jongeren hebben steeds minder vertrouwen in de politiek. Jongeren maken 60 procent van de Surinaamse samenleving uit. De Young Democracy Unit zal zich daarom als werkarm van de Democracy Unit sterk maken om de komende periode bijzonder veel aandacht te besteden aan de jongeren en hen bewust maken van hun rol binnen onze samenleving.

"Wij zullen ons sterk maken wanneer het gaat om het in stand helpen houden van een gezonde democratie", zegt voorzitter Clyde Ford in een verklaring. "Wij zullen ons sterk maken wanneer het gaat om de betrokkenheid van jongeren binnen hun organisaties, thuis, op school en op straat. Wij hebben nog een lange weg te gaan en daarvoor zullen wij ons inzetten. Democracy heeft niks te maken met de mooie vlaggen, truitjes, het organiseren van party's, het verdelen van eten en drinken etc.".

Democracy heeft te maken met het daadwerkelijk betrekken van de jongeren in de besluitvorming. Jongeren moeten betrokken worden op elk gebied dat invloed heeft op hun leven. De Young Democracy Unit stelt dat jongeren geen stemvee zijn en daarmee hun toekomst leggen in handen van anderen.
"Wij zijn geen handlangers.
Wij zijn geen nietsnutters.
Wij zijn geen propagandisten.
Wij zijn de toekomst en vragen dat er nu in ons wordt geïnvesteerd."
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April