Suriname verliest eerste CFU U-20 finale van Trinidad
13 Sep 2014, 14:00

Suriname heeft zijn eerste partij in de finaleronde van het Caribbean Football Union (CFU) U-20 2014 toernooi, gisteren op Trinidad en Tobago, met 2-1 verloren van het gastland. De ruststand in deze ontmoeting was 1-1. Trinidad heeft alles op alles gezet om de achterstand in het duel in winst om te zetten.

Trinidad staat samen met Cuba aan top in deze poule. Cuba won eerder op de dag van Curaçao met 1-0. Elk van de landen heeft nu drie punten in groep A. Suriname nam al heel vroeg in de ontmoeting, welke werd afgewerkt in de Hasely Crawford Stadium, een voorsprong. Het was niemand anders dan Ricardo Orveo Faerber die in de 5e minuut van de wedstrijd met een schuiver het net vond. Suriname bleef na dit doelpunt aanvallend spelen en werden en hier en daar enkele kansen gecreëerd. In de 27e minuut werd de gelijkmaker genoteerd door de thuis spelende ploeg. In de tweede helft was het weer een gelijkopgaande strijd. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd. Suriname speelde een sterkere tweede helft, echter kwam Trinidad in de 78e minuut op voorsprong. Met dit doelpunt werd tevens de eindstand beslist. Suriname speelt zondag zijn tweede wedstrijd tegen Cuba, terwijl Trinidad het opneemt tegen Curaçao.

In deze finaleronde zijn er slechts acht CFU landen overgebleven. De groep B wedstrijden worden vandaag gespeeld in het Ato Boldon Stadium in Trinidad. Haïti neemt het dan op tegen buurland Dominicaanse Republiek. Direct na deze ontmoeting komen St Kitts & Nevis en Aruba tegen elkaar uit. De twee nummers 1 van elke poule gaan door naar de eindronde Concacaf U-20 finale terwijl de twee nummers 2 van deze poule een beslissende wedstrijd spelen voor de laatste CFU plaats in de Concacaf eindronde. Deze wordt van 9 tot 24 januari op Jamaica gespeeld. Ploegen zullen dan strijden voor een plaats in de U-20 WK kampioenschappen die van 19 juni tot 11 juli 2015 in Nieuw Zeeland worden gehouden.