STKM trots op 47 nieuwe keurmeesters
13 Sep 2014, 00:00
foto
Er wordt een toost uitgebracht op de geslaagden.


“Dat jullie het werk naar eer en geweten mogen uitvoeren”, luidt de toost aan het eind van de certificaatuitreiking. 47 personen hebben met succes de cursus tot keurmeester afgerond. De certificaten zijn vrijdagavond uitgereikt. De cursus is verzorgd door de Stichting Toezicht Keuringen Motorrijtuigen, STKM.

De organisatie is tevreden met het resultaat. Er hadden zich 49 personen aangemeld voor de opleiding. Slecht twee hebben afgehaakt. “We hebben laten zien dat wij ondanks weerstand van enkele groepen kwalitatieve opleidingen kunnen draaien”, deelt cursus coördinator Noël Willemsberg, mee. De Vereniging van Keuringsinstanties had moeite dat de opleidingen werden verzorgd door het STKM zei Leo Brunswijk, voorzitter van STKM. “Maar dit blijft iets van de stichting, omdat dat onze taak is.”

De afsluitingsceremonie werd gehouden in het gebouw van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA). De nieuwe groep keurmeesters is tijdens de toespraken op het hart gedrukt om het werk volgens de regels te doen. Brunswijk deelde mee dat er sancties opgelegd zullen worden aan hen die de regels overtreden.

Met de geslaagden wordt het korps van autokeurders, dat bestond uit 120 leden, danig aangevuld. “Er is nog behoefte maar daar wordt later in voorzien”, zegt Willemsberg. “Daarna zijn we ‘zoet’ voor de komende drie jaar.” Er is nog een groep van 40 mannen en vrouwen die opgeleid wil worden tot keurmeester.
De keurmeesters zijn bevoegd om transport te keuren tot 5000 kg.

René Gompers
Advertenties