Jarige Focusslijperij heeft 60% marktaandeel brillenglazen
13 Sep 2014, 06:00
foto


Focusslijperij NV bestaat zondag een halve eeuw. "Zestig procent van de Surinaamse brildragers gaat dankzij brillenglazen van Focusslijperij N.V. met een haarscherpe blik door het leven. Daarom zijn wij van mening dat dit heuglijke jubileum de Surinaamse gemeenschap niet mag ontgaan", zegt het bedrijf.

Op 14 september 1964 werd de Eerste Surinaamse Focusslijperij en Groothandel in Optische Artikelen, 'Focusslijperij NV' opgericht. Vóór 1964 werd eenvoudig slijpwerk verricht bij een optiek aan de Saramaccastraat. Destijds waren alle brillenglazen van glas. Deze werden vanuit het buitenland geleverd.

Begin jaren zestig waren er slechts drie optiekzaken: Optiek Polanen, Optiek Constan en Optiek Dirks. Deze drie bedrijven hebben in 1962 het initiatief genomen om een optische slijperij voor het slijpen van brilglazen in Suriname op te richten. Na de aankoop van een perceel werd een start gemaakt met de bouw van de fabriek. Na de aankomst van de machines begonnen de eerste werkzaamheden op het terrein van Optiek Dirks aan de Steenbakkerijstraat.

Suriname kon op 14 september 1964 zijn eerste optische slijperij voor brilglazen in gebruik nemen aan de dokter Sophie Redmondstraat 150-152. In de afgelopen vijftig jaren heeft het bedrijf heel wat successen geboekt. Aangezien de mogelijkheid ontstond om lokaal brillenglazen te betrekken, ontstonden al snel nieuwe optiekzaken. Eind jaren ‘70 deden kunststof brillenglazen hun intrede. Het marktaandeel van Focusslijperij groeide razendsnel. "Het is niet altijd van een leien dakje gegaan. Maar na een halve eeuw mag Focusslijperij NV gezien worden als een stabiel bedrijf". Focusslijperij wil het lokale marktaandeel verder vergroten en de vleugels uitslaan naar de regio. Dit jaar zal de ISO-certificering een feit zijn en zullen klanten hun bestelling online kunnen plaatsen, meldt het jubilerende bedrijf.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March