Gemiddeld 73% geslaagd voor ambtenaren opleiding
06 Sep 2014, 08:00
foto


Het cursusjaar 2013-2014 heeft een overall rendement van gemiddeld 78% opgeleverd, een terugval met 3% vergeleken met het resultaat van 2012-2013 (81%). Van de Vooropleiding Surnumerair is 78% geslaagd, van de opleiding Surnumerair 70% en het hoogste percentage geslaagden heeft de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding, namelijk 88%. Een resultaat om trots op te zijn, vindt minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken.

Directeur Adjay Moensi die de minister vertegenwoordigde bij de uitreiking van de diploma's vrijdag, zei dat de 232 ambtenaren hard gewerkt hebben en zich hebben ingezet om hun doel te bereiken. Hij merkte op dat het ministerie van Binnenlandse Zaken diverse instrumenten en procedures heeft ingezet gericht op het doeltreffend functioneren van het overheidspersoneel. Het menselijk kapitaal wordt gezien als van grote waarde bij het bereiken van de diverse beleidsdoelen die de regering heeft geformuleerd en die op de diverse ministeries worden voorbereid en uitgevoerd.

De dienst Vorming en Opleiding heeft onder meer als doel het laten uitvoeren van standaardopleidingen voor ambtenaren, gericht op de praktijk van werken bij de overheid, capaciteitsversterking en het kwalificeren van leidinggevenden in de lagere functiegroepen. Daarbij wordt een maatgerichte benadering gehanteerd, waarbij opleiding en training zijn afgestemd op de doelgroep, de context van de werkzaamheden en de randvoorwaarden. Cursisten worden kennis bijgebracht zodat zij in hun functioneren competent, klantvriendelijk en resultaatgericht taken kunnen uitvoeren en voortdurend zullen streven deze met de grootst mogelijke kwaliteit uit te voeren, stelde Moensi.

Angelique Emanuelson (ministerie van Buitenlandse Zaken) is met een gemiddeld cijfer van 8.3 geslaagd van de Vooropleiding Surnumerair, Samantha Beek (Onderwijs & Volksontwikkeling) heeft het diploma Surnumerair behaald met gemiddeld 8.8 en Sairagathoen Kalloe (Landbouw, Veeteelt en Visserij) slaagde met 8.3 van de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding.
Advertenties