DNA een maand 'officieel' op vakantie
03 Sep 2014, 01:00
foto


De Nationale Assemblee zal deze maand geen vergaderingen houden. De leden zijn met vakantie. Indien er dringende zaken zijn, zou het theoretisch mogelijk zijn dat ze opgetrommeld worden. Diverse assembleeleden hebben niet gewacht tot het parlement officieel 'op reces' is. Leden van de coalitie en oppositie zijn dinsdag reeds naar het buitenland vertrokken.

De oppositie heeft de presentielijst niet getekend, waardoor president Desi Bouterse die zich een week lang heeft voorbereid op de energiesituatie, niet via dit forum het volk heeft kunnen inlichten. Nog steeds hangt het 'load-shedding' schema de samenleving boven het hoofd. Dagelijks worden de wijken die uitgeschakeld kunnen worden bij 'oververhitting' gepubliceerd door de EBS. Er is nog steeds een tekort aan vermogen, waardoor energiebesparing nog steeds geboden is.

De eerstvolgende vergadering van De Nationale Assemblee is gepland voor 1 oktober. Dit deelde waarnemend assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch mee, kort voordat ze de bijeenkomst dinsdag verdaagde, nadat ze geconstateerd had dat slechts zeventien leden de presentielijst hadden getekend. Op 1 oktober zal in een buitengewone openbare vergadering de president de begroting voor 2015 indienen en de jaarrede houden.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April