Miguel van Assen geniet van aandacht, maar blijft nuchter
02 Sep 2014, 19:00
foto
Miguel van Assen ontvangt een bloemstuk en een enveloppe van waarnemend assembleevoorzitter, Ruth Wijdenbosch. (Foto: René Gompers)


Miguel van Assen geniet met volle teugen van alle aandacht die hij krijgt. Hij wordt sinds zijn terugkeer uit China, waar hij tijdens de Youth Olympic Games goud behaalde op het onderdeel hink-stap-sprong, overladen met giften en gelukwensen. “Dit had ik niet verwacht. Het is wel leuk. Ik geniet ervan”, zegt een vrolijke Miguel. Vandaag heeft De Nationale Assemblee zich in de rij van ‘hulde brengers’ gevoegd. De jeugdige atleet laat ook merken met beide benen op de grond te staan, te midden van alle aandacht.

De ‘golden boy’ is door De Nationale Assemblee bedacht met een bloemstuk en een grote enveloppe met inhoud. De giften werden overhandigd door waarnemend voorzitter, Ruth Wijdenbosch. De volksvertegenwoordiging verwacht van Miguel dat hij door blijft gaan, doorstroomt naar hogere niveaus en nog meer goede resultaten neerzet, deelde Wijdenbosch mee. Zij hoopt dat de regering deze prestaties aangrijpt om meer te gaan investeren in de sport. “Sport is een van de beste manieren om een land uit te dragen en positief op de kaart te plaatsen”, gaf Wijdenbosch aan.

Dromen waarmaken
“Ik wil een topatleet blijven. Ik wil Suriname blijven vertegenwoordigen en goed neerzetten”, laat Miguel optekenen. “Ik word nu ‘Little Star van Su’ genoemd”, fluistert hij in de microfoons. “Dus ik moet Suriname positief op de kaart blijven zetten. Ik wil mijn moeder verzorgen straks.” Zijn coach Lazaro Calderon, met wie hij sinds zijn twaalfde traint, ziet hij als een vaderfiguur. “Hij traint me goed en praat met me. Hij laat me elke keer een stap verder gaan. Zo word ik sterker.”

Van het Surinaams Olympisch Comité heeft de ‘gowtu boi’ ook een enveloppe met inhoud ontvangen. De Cubanen hebben het contract van zijn trainer verlengd tot 2016, met opties voor trainen op Cuba. Van Sport & Jeugdzaken heeft hij de Surinaamse vlag ontvangen. Op Moengo, zijn woonplaats, is er in het weekend een groot feest gehouden. Miguel krijgt van Ronnie Brunswijk een auto naar keuze die door zijn moeder beheerd zal worden tot hij zijn rijbewijs heeft. Tien maanden lang zal hij net als de voetballers van Inter Moengo Tapoe SRD 6000 ontvangen. De atleet is een van de sporters die door Brunswijk gesponsord wordt. “Ik doe dit graag”, vertelt Brunswijk. “De omstandigheden waaronder deze prestaties geleverd worden, zijn niet mooi. En als dit het resultaat is van de steun, maakt dit het allemaal waard", meent Brunswijk. “Ik ben nog niet hoog. Ik ben nog normaal Miguel”, verduidelijkt de ‘gowtu boi’. “Unu naf’ denki tak’ mi bigi. Ik blijf focussen en ik doe wat ik moet doen voor Suriname.”

René Gompers
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April